Shapla Community heeft de afgelopen maanden veel aandacht in de media gehad met haar activiteiten en zoektochten. De mensen achter Shapla Community waren op de radio (vrijdagmiddag Nieuws & Co op NPO Radio 1), er was een item in het NOS 8 uur journaal zaterdag 6 juni en Nieuwsuur publiceerde een artikel op NOS.nl en zond een reportage uit op zaterdag 6 juni, gevolgd door een aanvullend artikel in Trouw op dinsdag 9 juni, Hart van Nederland 12 juni en diverse regionale kranten. 

Vooral naar aanleiding van de reportage van Nieuwsuur, over de adopties in de jaren 70/80 van Bangladesh naar Nederland, komen veel emoties los bij de geadopteerden uit Bangladesh en bij hun adoptieouders.

Shapla Community is druk bezig om alles tot op de bodem uit te zoeken en casussen uit te pluizen. Verder zijn we bezig met het opzetten van een DNA database, zoals je verder op deze website kunt lezen. Hiervoor kunnen wij en de families in Bangladesh iedere Euro gebruiken - uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd:

https://www.familytreedna.com/group-general-fund-contribution.aspx?g=ShaplaDNAFamilyFinder

https://www.youcaring.com/shapladnafamilyfinder-957446

https://www.paypal.me/shaplacommunity

Voor meer informatie, vragen, of het delen van zorgen kan je contact opnemen via deze website, of een mail sturen naar Shapla.

Het delen van deze informatie en het liken van onze Facebookpagina Shapla Community wordt zeer gewaardeerd. Zo kunnen we zoveel mogelijk geadopteerden uit Bangladesh bereiken.

Missie

"Wat is familie. Wie is familie."

IEDEREEN HEEFT HET RECHT OM TE WETEN VAN WIE HIJ AFSTAMT

Shapla, stichting voor geadopteerden

DNA

St. Shapla Community heeft tot doel gesteld om een DNA-database te realiseren voor alle geadopteerden uit Bangladesh in Nederland en de omliggende landen. Zo kan onderlinge verwantschap worden opgespoord, met de mogelijkheid om te worden gematcht met familieleden uit Bangladesh.

Roots

Het zoeken naar familieleden is voor geadopteerden uit Bangladesh niet eenvoudig. St. Shapla Community heeft inmiddels 20 jaar ervaring vergaard en helpt andere geadopteerden nu in hun zoektocht in Bangladesh.

Zorg

Het team van St. Shapla Community weet als geen ander wat een eventuele zoektocht of het vinden van familie voor een geadopteerde in kan houden. Een en al wordt tenslotte door en voor geadopteerden opgezet en georganiseerd. We bieden een luisterend oor en inmiddels hebben wij (gestudeerde) ervaringsdeskundigen in ons midden die hun kennis en kunde ter beschikking stellen voor counseling.

In actie voor Shapla

Kom in actie voor financiering van de DNA databank!
~ ludieke ideeën zijn welkom ~

Project van de Maand

This is the description text for the title.

Project One

Category
The description of this project.

Project Two

Category
The description of this project.

Project Three

Category
The description of this project.

Bestuur

Stichting Shapla Community wordt gerund door een heel team van 12 mensen met 3 bestuursleden. 

Sponsors

Zonder partners zou Shapla haar werk niet kunnen uitvoeren

Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Hoc etsi multimodis reprehendi potest, tamen accipio, quod dant. Teneo, inquit, finem illi videri nihil dolere. Esse enim, nisi eris, non potes.